Om Kystperla

Vi bor i et svært vakkert land!

Hvor vi enn ferdes, åpenbares naturens skjønnhet, med den ene naturperlen etter den andre. Perlen jeg ønsker å vise, er kystlandskapet på Sunnmøre, derav navnet Kystperla.no.

Alle landsdeler har sine perler, og skal jeg være ærlig, er det fantastisk flott i nabofylket Sogn og Fjordane også. Kanskje utvider jeg kystperla.no til å inkludere våre naboer i syd etter hvert som jeg får tatt mer bilder. Det genuine med et nettsted, er jo at man kan foreta endringer hele tiden.

Formålet med å lage dette nettstedet er tosidig: 
(1) Ta et dypdykk i bildene jeg har lagret på PCen
(2) Oppgradere min kompetanse i WordPress
– teste ut nye muligheter og funksjonalitet.

Kameraets muligheter

Digitale kameraer gir oss en unik mulighet til å forevige naturens skjønnhet, de umistelige øyeblikkene vi ønsker å bevare på netthinnen. 

Kystlandskapet er like vakkert i strålende solskinn, som i dramatiske stormer der havet reiser seg og skyller inn over landskapet. 

Kystperla.no kommer i all hovedsak til å inneholde naturbilder, litt beskrivelse av steder man bør oppsøke om man er på besøk i denne landsdelen. 

Siden jeg har drevet med grafisk design i en årrekke, er jeg svært restriktiv med å legge ut bilder av personer, og i de tilfeller jeg gjør det, innhenter jeg alltid tillatelse fra vedkommende.

Det enkleste er derfor å finne frem naturbilder jeg har tatt i årenes løp, som ligger trygt arkivert på min eksterne harddisk. Der bør de ikke ligge.

Sissel Klungsøyr

Født og oppvokst i Tjørvåg,
Herøy Kommune.

Vokste opp med nærhet til havet og fjellene, min fascinasjon for kystlandskapet har jeg derfor fått inn med morsmelka.

Hva jeg driver med, kan leses til høyre.

I 1998 opprettet jeg selskapet Sissels Grafiske – som eier Kystperla.no.
I perioden april 1999 – oktober 2015 hadde firmaet lokaler på AMFI Moa (Ålesund) og tilbød åpne og bedriftsinterne kurs i en rekke Adobe-produkter (Indesign, Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, Flash m.fl).

– I 2017 endret selskapet forretningsadresse til Richard Eidsvigsveg 27U, 6006 Ålesund, og enkeltpersonforetaket Sissels Grafiske – Sissel Klungsøyr ble opprettet.

Selskapet tilbyr ikke lenger åpne kurs, men holder endel bedriftsinterne kurs (1 eller flere personer). Kursene kan enten avvikles i kundens egne lokaler, eller hos Sissels Grafiske for små grupper (maks 2 deltakere).

SisselsGrafiske_negativ_300px

Jeg har jobbet med grafisk design i snart 30 år, først som leder av den interne grafiske avdelingen i Arthur Andersen – deretter ved å etablere eget kurssenter på AMFI Moa (Ålesund) der jeg underviste i grafiske fagområder (Adobe-programmer).

Mitt firma, Sissels Grafiske, påtok seg også en rekke større oppdrag innen grafisk design (papir- og nettbasert) samt webdesign.

Selskapet tilbyr i dag grafiske tjenester som webdesign, produksjon av annonser, brosjyrer, plakater m.v.

Sissels Grafiske har designet websider i 18 år, primært i Adobe Dreamweaver, noe som krevde kunnskap om html, java, php m.v.

Selskapet benytter nå kun WordPress som web-publiseringsverktøy. WordPress er en brukervennlig programvare alle kan benytte. Programmet er alltid tilgjengelig, det har god ytelse og det er sikkert.

De grunnleggende funksjonene i WordPress er enkle og forutsigbare, det er derfor raskt å komme i gang, selv for nybegynnere. Man trenger ikke lenger kunnskap om html, php og/eller Java for å lage spektakulære websider. 

WordPress tilbyr også kraftige og avanserte funksjoner for visning av bilder, som Lightbox-gallerier og/eller bildekaruseller

I overkant av 60 millioner bedrifter, organisasjoner og privatpersoner benytter i dag WordPress, og man kan trygt si at dette er verdens mest populære web-publiseringsverktøy.

Adobe LogoSissels Grafiske har mer enn 25 års erfaring som Adobe-instruktør (Indesign/Pagemaker, Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, Flash m.fl).  

I perioden 1990-1998 holdt jeg bedriftsinterne kurs i Arthur Andersen. Deretter startet jeg eget firma, og i april 1999 etablerte jeg kurssenter innen grafiske fagområder på AMFI Moa, Ålesund.

 

sony-a5100-11

Bruk av bilder har alltid vært en viktig del av mitt yrkesaktive liv. De første årene måtte bilder kjøpes fra firmaer som NPS, Schibsted Media m.fl., noe som var kostbart.

Jeg fikk mitt eget Canon Ixus kamera i 2000 etter å ha holdt en presentasjon om printere i regi av Canon. Kameraet ble flittig brukt, både i privat regi og i yrkessammenheng, det ga meg mye større fleksibilitet, og forenklet mitt yrke betraktelig. Jeg kunne løpe til kunder, fotografere produkter, utføre redigeringer i Photoshop, og dernest bruke bildene i annonser eller på websider

Etter hvert har det blitt flere, og bedre kameraer, som benyttes over alt. I dag er digitale kameraer allemannseie, ikke minst på mobiltelefoner. Mange kan knapt huske en tilværelse uten mulighetene et digitalt kamera gir.

Kundegruppen har primært vært bedriftsmarkedet i Møre & Romsdal. Kundegruppen har vært svært stabil, og for mange kunder har selskapet vært totalleverandør av grafiske tjenester.

Sunnmørsposten
I flere år designet selskapet annonser (papir og nett) samt annonsebilag på vegne av Sunnmørsposten, Ålesund. Kundegruppen var svært variert, noe som var lærerikt.
 
Fjordenes Tidende
Selskapet har i en årrekke utført annonsedesign (papir/nett) for Fjordenes Tidende. Avisen hadde sin egen, dyktige grafiske designer, men i.f.m. kampanjer og/eller arrangementer, som Havsalt Sommer, Tall Ships Races, Måløydagene, julesalget, samt normal ferieavvikling m.m. ble det mye annonseproduksjon.

FJT var en kunde jeg satte særlig stor pris på.

Herlighet

Fast leverandør av annonser i ca. 10 år. I tillegg leverte selskapet endel andre salgsfremmende grafiske tjenester.

Selskapet har også være mye innleid som foreleser ved høyskoler.

Høyskolen i Ålesund

 • Bygg & Anlegg – underviste flere år i markedsføring, Webdesign og Photoshop.
 • Hadde flere år grunnleggende IT-undervisning for ca. 150 studenter pr semester.
 • Oppdraget besto i å utarbeide pensum (dokumentasjon), forelese, tilrettelegge for eksamen samt delta på muntlig eksamen (sensor).
 • Selskapet underviste også høyskolelektorer i grafiske fag.


Høgskulen i Volda

Flere år innleid som foreleser ved Høgskulen i Volda (Media/Kommunikasjon /Editorial Design). Studentene kom fra en rekke land, og all forelesning foregikk på engelsk.

Oppdraget overfor Høgskulen i Volda inkluderte også utarbeidelse av engelsk dokumentasjon.

Avholdt separate kurs for lektorer/andre ansatte ved Høgskulen, slik at de selv kunne overta undervisningen (Editorial Design).

Høgskulen i Sogndal

Høgskulen i Sogndal – Mediegruppen. Opplæring av endel lektorer i PhotoshopIndesign og Illustrator.

Jeg var ansatt i Arthur Andersen – et verdensomspennende revisjonskonsern – fra 1982 til årsskiftet 1998/199. På tidspunktet jeg sluttet for å starte egen bedrift, hadde firmaet ca. 88.000 ansatte på verdensbasis, hvorav ca. 450 i Norge fordelt på hovedkontoret i Oslo, samt regionsskontorene i Stavanger, Bergen og Trondheim.

Intern grafisk avdeling

Arthur Andersen opprettet egen intern grafisk avdeling i 1989. Avdelingen produserte alt grafisk materiell (papirbasert og digitalt) til hovedkontoret i og  avdelingskontorene.

Jeg hadde ansvaret for opplæringen i grafiske fagområder i Skandinavia
(Oslo, Stockholm, København og Helsinki).

Internasjonal erfaring

Jeg var også medlem i firmaets internasjonale opplæringsgruppe for grafiske fagområder, samt for endel Windows-baserte programmer. Gruppen var sammensatt av 10 personer som representerte de forskjellige verdensdeler, og hadde som primæroppgave å utarbeide et koordinert undervisningsopplegg for samtlige medarbeidere på verdensbasis. 
Jeg representerte de nordiske landene (Skandinavia + Baltikum).

Endel av selskapets kunder

Send epost
  Sissels Grafiske – Sissel Klungsøyr
  Richard Eidsvigsveg 27 u 
  N – 6006 Ålesund

  Tel: +47 958 02 768

  Email: sissel@sissels-grafiske.no

  Web: https://kystperla.no/
  Web: http://dypetse.no/
  Web: www.sissels-grafiske.no