Goksøyr Camping

Goksøyr Camping ligger så å si helt nede i fjæresteinene. Bedre beliggenhet kan man knapt oppdrive, om man setter pris på «Det Gode Liv», som nærhet til sjøen, fuglelivet, soloppgangen og mye mer.

Hvert år kommer det et utall campingturister fra hele verden for å tilbringe ferien på Runde. – Vertskapet, Knut Asle Goksøyr og fru Inguna har nedlagt et formidabelt arbeid for å legge til rette  for en god campingopplevelse for alle.

Campingplassen er bygd på familiens gårdsbruk, der fjøset er omgjort til en koselig café. I kjelleren på hovedhuset er det dusj og toaletter for de besøkende. 

På campingplassen er det satt opp oppstillingsplasser for bobiler, teltplasser og hytter.

Der er også kiosk med diverse daglegvarer.

Vertskapet – Knut Asle og Inguna – er hyggelige, imøtekommende og behjelpelige med å gi svar på alle slags spørsmål de reisende måtte ha. Knut Asle, som er født og oppvokst på Runde, har en formidabel historiekunnskap, i tillegg til kunnskaper om fuglelivet, dyrelivet og plantelivet på øya.

Uten Goksøyr Camping ville neppe Runde vært den populære naturperlen øya er i dag. Det er ingen tvil om at ekteparet har vært spydspisser i utviklingen på Runde, og har brøytet vei for den turistsuksessen øya har blitt. Både Runde og Herøy kommune har mye å takke disse ildsjelene for.

Der kjente og ukjente møtes

Ikke bare for campingturister er Goksøyr Camping et hyggelig møtested. Sjefen sjøl, Altmuligmannen Knut Asle, er aldri langt unna. Enten står han i kiosken og selger is eller morsomme souvenirer – eller han bistår en og annen campingturist som trenger hjelp.

Utenfor løa, som er ombygd til selskapslokale, er det en koselig terrasse der man kan nyte noen solstråler eller hygge seg med en kopp kaffe og slå av en prat med både kjente og ukjente.  

Captain Johan er også ofte å finne på Goksøyr Camping, enten for å ta en velfortjent pause eller for å hente gjester til båttur.

Ved siden av løa er det satt opp et koselig lysthus campingturistene kan benytte til lystige lag. Det er i flittig bruk, skal man dømme utfra alle de forskjellige ølboksene – fra fjern og nær – turistene har satt igjen.

Runde har eget gartneri som ligger et par 100 meter fra campingplassen, og overalt er det dekorert med flotte blomsteroppsatser som bidrar til å skape trivsel, samt gi Goksøyr Camping et hjemmekoselig preg.